• Apartment at the Ciutat Vella district

Apartment at the Ciutat Vella district

Interior refurbishment of an apartment located in the Ciutat Vella district in Barcelona, with views overlooking the council square. Its new Dutch owners, wanted to transform it into a luminous Nordic-inspired open space with well communicated areas, to showcase their mid-century furniture.

The project includes the complete redistribution of the once fully partitioned apartment, substituting the main structural wall with a metallic beam. These changes lead to a spacious common area, including the living area and a kitchen with an island, in between the main bedroom and a little studio for guests that are each separated with two panels with pocket doors.

The interior finishings get a Nordic and industrial style through a grey continuous cement floor, white paint and lacquer and custom-made furnishings in composite wood.

YLAB arquitectos Barcelona
mail: info@ylab.es
tel: 0034-984 864 807